måndag 1 oktober 2007

Spana över taken istället för på fasaderna!

En ny dag, en ny vecka och en ny månad. Men ändå samma år! Så varför inte passa på att bryta lite mönster, nyårsafton är bara en gång om året. Brodera runt, istället för rakt. Ta en annan väg till skolan, jobbet eller arbetsförmedlingen. Spana över taken istället för på fasaderna!

Läs, På Y-fronten intet nytt eller jakten på den nya mansrollen av Peter Eriksson. Författaren ställer undersköna frågor som t ex Varför är de flesta män mer rädda för bögar än för att råka ut för en bilolycka?
Och mansrollens aber illustreras med en man som grubblar över huruvida han ska fälla ner toasitsen eller ej. Eller är en kvinna mer manlig om hon legat med fler tjejjer än dörrvakten till herrklubben..

Många män protesterar hej vilt om man nämner F-ordet. Då syftar givetvis inte Pastor Pink varken på fan eller fitta. Dock kan reaktionerna på ordet feminism kort och gott sammanfattas med fittdjävlar. Men, men, men ...
Tänk om det skulle vara såhär att ni vinner mer än ni förlorar? Tänk att slippa göra en massa saker bara för att det förväntas av dig? Att istället klura på vad du innerst inne vill göra? Har tanken slagit dig att det kanske är The Man himself, som är mer fast i könsrollen och måste svettas desto mer för att upprätthålla fasaden av att vara The Man.

Fördelen med kjol är att det svalkar mer under sommaren, men sitter man med benen i kors blir det klibbigare. En annan grej med kjol är att du behöver inte bli stämd för förargelseväckande beteende, om det trycker på och närmsta lyktstolpe, blomrabatt eller husvägg råkar stå ivägen!

Ta en extra titt i badrumsspegeln nästa gång, vad vill du, hur ska du nå dit och när ska du börja?


Inga kommentarer: